Belægningssten og kantsten

Vi har et kæmpe udvalg af natursten til belægning hos Falke Granit & Natursten. Du kan vælge i mellem mange forskellige stentyper, størrelser, mønstre, farver og faconer. Du kan vælge en ensfarvet belægning eller du kan kombinere naturmaterialerne og farverne. Det er op til dig.

Som specialister i natursten med eget skæreri og egne brolæggere kan vi rådgive dig omkring fordele og ulemper ved de forskellige stenarter og hjælpe dig i din udvælgelsesproces.

Nyanlæg og brolægning

Vi udfører alle opgaver inden for anlæg og brolægning.

I Falke Granit & Natursten kan vi hjælpe jer med jeres anlægningsprojekt. Vi er med fra start til slut. Det er lige fra valg af sten, til det færdige resultat står klar til brug. Vi har alt inden for granit og natursten til haven, terrassen og indkørslen. Vi kan derfor tilbyde en anderledes og spændende løsning til en fair pris, da vi har eget stenhuggeri.

Granit kantsten

Kantsten i granit giver din have, bed og indkørsel en solid afslutning mod græs eller anden belægning. Det er rigtig vigtigt at have en solid kant som kan inddæmme græs, grus, fliser, trapper og havebed og sikre det hele mod at skride når vejret er utilregnelig - f.eks. ved skybrud og store mængder sne.

Du kan købe vores basalt og granit kantsten stykvis (anbrud) og pallevis. Kantsten i granit og basalt har et rustikt udseende. De er hugget ud i store aflange firkanter med en ru overflade.

Når du skal sætte kantsten og fliser udenfor er det en god ide først at ligge stabilgrus eller et solidt fundament - under fliser og kantsten - for at undgå at de begynder at flytte sig og blive løse (vrikker). Det gør sig specielt gældende når kantsten og fliser skal modstå stor belastning, så som biler, cykler og meget trafik.

Uden et solidt fundament vil du opleve at sandet under fliser og kantsten bliver vasket væk af regn og sne efter noget tid, hvilket er med til at gøre fliser og kantsten løse og synke ned.

Vi står altid klar til at give dig et godt tilbud på dit projekt. Desuden vil vi gerne hjælpe og rådgive dig omkring dit projekt, valg af belægning og fremgangsmåde. Hvis dit projekt kræver sten på specialmål kan vi tilpasse det i vores eget skæreri.

Granitfliser

Granit er et slidstærkt og hårdt naturmateriale som er særdeles velegnet til belægning. Det tåler alt hvad moder natur sender imod os og holder til at blive brugt både ude og inde. Granit er praktisk talt uforgængeligt.

Vi kan tilbyde et stort udvalg af granitfliser til nyanlægning og renovering. Granit fliser er en prisbillig løsning som kan kombineres med kantsten og kan lægges i forskellige størrelser og farver for at skabe mønster og dynamik omkring huset.

Skridsikker overflade

Granitfliser til udendørsbrug kommer med en skridsikker overflade, så de ikke bliver glatte i regnvejr. På fagsprog kalder vi det en jetbrændt overflade og det betyder at flisen er blevet brændt til den får en ru overflade. Naturmaterialet granit er særdeles velegnet til udendørs belægning fordi det ikke bliver påvirket af klima eller af sur regn.

Chaussésten

Chaussésten er brostenens "lillebror" og bruges til at lave smukke belægninger med flotte mønstre. Chaussésten er utrolig holdbare og er derfor velegnet til belægning af terrassen, indkørsler og stier i haven. De er som regel lavet af granit eller sandsten.

Trædesten

Trædesten i granit kan bruges i mange forskellige sammenhænge alt efter have og behov. Trædesten hjælper dig til at kunne færdes i din have f.eks. igennem forskellige typer bevoksning, hvor en flisesti vil ødelægge synsindtrykket.

Trædesten findes i alle former og materialer, men de mest populære er granitsten som er groft eller fint tilhuggede. Hos Falke Granit & Natursten har vi et udvalg af trædesten med både hugget og brændt overflade der gør dem skridsikre.